Не съм аз този, който  да дава рецепта как нещата

...
Не съм аз този, който  да дава рецепта как нещата
Коментари Харесай

Ето как главният прокурор коментира катастрофата край...

Не съм аз този, който  да дава рецепта по какъв начин нещата по пътищата да се подобрят и да намалеят тежките произшествия. На първо място всички неща потеглят от нашето схващане. Трябва съществено да се замислим още преди да седнем зад кормилото.  Това съобщи през днешния ден в Пловдив основният прокурор Сотир  Цацаров във връзка тежките пътни произшествия с човешки жертви и материални вреди, станали през последните дни.  Той добави, че  Прокуратурата се намесва, когато тежките последици са настъпили.

Необходимо е  да се мисли повече за предварителната защита, законодателят би трябвало да реши за наложителни зимни гуми, и за недопустимост на десни кормила, и защо ли още не ", добави още обвинител №1 на Републиката. Решенията, които касаят всички тези въпроси, би трябвало да бъдат изчистени от всякакво групово и комерсиално въздействие, да се мисли единствено за сигурността. Абсолютно нужни са по-строги санкции, въпреки не във всички случаи. Всеки един от нас е лидер, всеки е зад кормилото, на всеки може да се случи пакост, само че когато сядаш зад кормилото използвал алкохол, когато сядаш зад кормилото, използвал опиати или и двете – законът би трябвало да е не непоколебим, а нечовечен ", безапелационен бе Сотир Цацаров. Той добави, че Прокуратурата е внесла в съда искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража "   на шофьорката на лекия автомобил, взела участие с тежката злополука с рейс на автомагистрала " Тракия " в петък, при която  починаха шест души. Към момента дамата е с постановена 72-часова мярка.

Сотир Цацаров добави, че се обезпечени са всички доказателства, в това число и съответно запазване на рейса и лекия автомобил, изясни Цацаров. Окончателното решение ще вземат специалистите, добави още основният прокурор.  То сподели още, че се работи с версии, които са на база свидетелски показания и външни доказателства. Според него заключението на автотехническата експертиза ще даде изясненост по какъв начин е станала тежкото произшествие. Сотир Цацаров добави още, че водачите на рейсовете с колани, не могат принудително да принудят пасажерите да ги поставят, а това опира до съзнанието на самите пасажери.

   Главният прокурор добави още, сподели още, че Прокуратурата е наложила мярка " задържане под стража " за 72 часа и шофьорката от Пловдив, която след приложимост на алкохол и опиати,  помля 10 автомобила на паркинг. След това ще й бъде поискано и непрекъснато задържане.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР